Νέος πανίσχυρος κινητήρας diesel, αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, υψηλές δυνατότητες κίνησης σε όλα τα εδάφη, ικανότητα διέλευσης στο νερό και ικανότητα ρυμούλκησης έως 3.500 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο Ford Ranger είναι ένα από τα πιο σκληροτράχηλα και ικανά pick-up της αγοράς. Μπορεί να μεταφέρει φορτία όλη την εβδομάδα και στη συνέχεια τα jet ski στη θάλασσα, μία «γουρούνα» στο βουνό για εκτός δρόμου διαδρομές, ακόμη και ένα μεγάλο σκάφος στη μαρίνα.

Προκειμένου να επιδείξει την εντυπωσιακή ελκτική δύναμη του οχήματος, η Ford πραγματοποίησε μία μοναδική δοκιμή. Τοποθέτησε 15 τροχόσπιτα στη σειρά, βάρους 20 τόνων, και ζήτησε από έναν επαγγελματία οδηγό να τα ρυμουλκήσει με το Ranger.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το video γυρίστηκε στην πίστα «Millbrook Proving Ground» της Βρετανίας και το κομβόι έφθανε σε μήκος τα 100 μέτρα! Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, τα τροχόσπιτα ενισχύθηκαν με ατσάλινα πλαίσια και εφοδιάστηκαν με κοτσαδόρους τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος. Το Ranger έφερε τον δίλιτρο EcoBlue Bi-turbo κινητήρα diesel απόδοσης 213 ίππων και 500 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

«Ήταν η πιο αργή κίνηση δεξιοτεχνίας που έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά και μία από τις δυσκολότερες. Η προσπάθεια να κρατήσεις όλα τα τροχόσπιτα στην ίδια ευθεία και σε περιορισμένα όρια τη στιγμή της προσπέρασης ήταν αρκετά δύσκολη πρόκληση. Αλλά και από αυτές που δείχνουν πραγματικά τις ικανότητες του Ranger» δήλωσε ο Paul Swift, επαγγελματίας οδηγός της Ford.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος          

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης