Στην αναβάθμιση της κορυφαίας έκδοσης του μικρομεσαίου hot hatch μοντέλου της γκάμας της προχωρά η Seat, αυξάνοντας την ισχύ του δίλιτρου TSI κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πανίσχυρο Leon Cupra αποκτά 10 επιπλέον ίππους, φθάνοντας τους 290 με τη ροπή να παραμένει στα 350 Nm, αλλά να είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος στροφών και πιο συγκεκριμένα από τις 1.700 έως τις 5.800 σ.α.λ.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή του αυτόματου DSG, με το ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ διαφορικό να παραμένει στο βασικό εξοπλισμό. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με τα 0-100 να έρχονται σε 5,8 δευτερόλεπτα με το μηχανικό κιβώτιο και σε 5,7’’ με το αυτόματο, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 6,7 και 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα και οι εκπομπές ρύπων στα 156 και 149 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην ανάρτηση η οποία πλέον έχει πιο σπορ ήχο, όπως και στα ηλεκτρονικά συστήματα dynamic chassis control και CUPRA drive profile. Όσον αφορά στις αισθητικές παρεμβάσεις, ξεχωρίζει το λογότυπο στο πίσω τμήμα, οι νέες ζάντες 19 ιντσών και τα φώτα LED.

Το εσωτερικό έχει σπορ προφίλ, με τα μπάκετ καθίσματα με επενδύσεις alcantara, το τριάκτινο τιμόνι και το νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη 6,5 ιντσών, να ξεχωρίζουν. Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Leon Cupra θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης