Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε με κάθε επισημότητα την όγδοη γενιά της εμβληματικής 911, ένα από τα καλύτερα και πιο διάσημα sportcar του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια 911 με κωδικό (992) ακολουθεί την κλασική συνταγή όσον αφορά στη σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας βελτιωθεί σε καίρια σημεία. Το αυτοκίνητο πατά σε νέο αλουμινένιο δάπεδο προς όφελος της καλύτερης κατανομής βάρους και της ακαμψίας, είναι φαρδύτερο κατά 45 χλστ. και πιο μακρύ χάρη στον επιμηκυμένο εμπρός πρόβολο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πίσω τμήμα είναι πιο έντονο, τα φώτα ενώνονται από μία LED λωρίδα, με τους αεραγωγούς στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα και τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης να προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό και να αναδεικνύουν το στυλ του αμαξώματος.

Πλήρως αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με την οθόνη αφής 10,9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και τον high-tech ψηφιακό πίνακα οργάνων με το αναλογικό στροφόμετρο στη μέση να κλέβουν την παράσταση. Κάτω από την οθόνη υπάρχουν πέντε διακόπτες, ενώ μπροστά από τον μοχλό ταχυτήτων βρίσκονται τα κουμπιά ελέγχου του συστήματος κλιματισμού.

Τα καθίσματα προσφέρουν άριστη στήριξη στο σώμα του οδηγού και του συνοδηγού, με την Porsche να έχει εξοπλίσει την 911 με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης. Ξεχωρίζει το πρωτοποριακό «Wet Mode», το οποίο είναι στάνταρ και ανιχνεύει το νερό στον δρόμο και σε κλάσματα του δευτερολέπτου προσαρμόζει ανάλογα τα συστήματα ελέγχου. 

Όσον αφορά στους κινητήρες, σε πρώτη φάση το μοντέλο θα προσφέρεται στις εκδόσεις Carrera S και 4S. Ο εξακύλινδρος boxer κινητήρας 3.0 λίτρων αποδίδει 450 ίππους, δηλαδή είναι ισχυρότερος κατά 30 ίππους σε σχέση με το απερχόμενο. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK 8 σχέσεων.

Με το PDK8, η πισωκίνητη Carrera καλύπτει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τετρακίνητη σε 3,6΄΄, με την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 308 και 306 χλμ./ώρα, αντίστοιχα. Για όσους επιθυμούν ακόμη καλύτερες επιδόσεις, υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono Package.

Τον Απρίλιο του 2019 θα κάνουν πρεμιέρα οι βασικές εκδόσεις Carrera και Carrera 4, οι οποίες αναμένεται να αποδίδουν 400 ίππους. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, υπολογίζεται μέσα στο καλοκαίρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης