Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης, με τις εταιρείες να εξελίσσουν συνεχώς νέα μοντέλα, τα οποία διακρίνονται για τις προηγμένες τεχνολογίες και την υψηλή αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Nissan Leaf καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος στην κατηγορία EV και αυτή τη στιγμή είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτροκίνητο όχημα, με περισσότερες από 277.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Η επιτυχία του μοντέλου και της ιαπωνικής φίρμας, είναι ότι έχει κερδίσει εμπιστοσύνη κοινού και επαγγελματιών.

Ιδιοκτήτες ταξί σε όλο τον κόσμο, από το Λατινική Αμερική έως την Ευρώπη, επιλέγουν το Leaf ως το επόμενο αυτοκίνητο. Η Φλωρεντία διαμορφώνεται ως μία από τις «έξυπνες» πόλεις στην Ιταλία, διαθέτοντας 70 άδειες ηλεκτροκίνητων ταξί. Από αυτές, οι 67 αφορούν το μοντέλο της Nissan. Παράλληλα, σε Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Βουδαπέστη κυκλοφορούν εκατοντάδες ταξί Leaf, με το στόλο να μεγαλώνει συνεχώς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων ταξί διευρύνεται, με όλο και περισσότερους φορείς να καρπώνονται τα οφέλη της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η Nissan έχει πουλήσει πάνω από 1.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα Leaf και e-NV200, σε οδηγούς και εταιρείες ταξί σε όλη την Ευρώπη. Η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία είναι οι τρεις μεγαλύτερες αγορές του κλάδου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης