Το Βατικανό θέλει να γίνει το πρώτο κράτος στον κόσμο που δεν θα εκπέμπει ούτε ένα γραμμάριο διοξειδίου του ανθράκα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόσφατα, το ανεξάρτητο κρατίδιο όπου εδρεύει η Αγία Έδρα, παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο νέας γενιάς. Πρόκειται για ένα  Opel Ampera-e, το οποίο παρέδωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας στο  Πάπα Φραγκίσκο, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Laudato Sì: the Sustainability of Communication & Innovation». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε στους φιλόδοξους στόχους της  Πόλης του Βατικανού. Το νέο  Ampera-e θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή για καθημερινή χρήση, χωρίς συμβιβασμούς», δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann.

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι ιδρυμάτων, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική μετακίνηση. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το Βατικανό, η Opel και η Ιταλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Enel δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε ένα πρόγραμμα βιώσιμης μετακίνησης για την πόλη-κρατίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, το  Ampera-e είναι το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία, αγγίζοντας τα 520 χιλιόμετρα με μία φόρτιση και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης