H νέα γενιά του super car της Audi βρίσκεται ήδη στη διαδικασία εξέλιξης, με το λανσάρισμα του να υπολογίζεται για το 2015. Το καινούριο R8 θα κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα με την νέα Lamborghini Cabrera, προσφέροντας υψηλές επιδόσεις και τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Σχεδιαστικά, παρότι ακολουθεί τη φιλοσοφία του τωρινού μοντέλου, έχει πιο επιθετικό προφίλ, με αμάξωμα να είναι πιο χαμηλό και με επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων είναι πιο ελαφρύ κατά 60 κιλά, με τα φρένα να αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους και την εξάτμιση από τιτάνιο. Αρκετά διαφοροποιημένο είναι και το εσωτερικό, περιλαμβάνοντας ψηφιακές ενδείξεις και πλούσιο εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητήρες V8 4,2 λίτρων και V10 5,2 λίτρων, είναι ακόμα πιο ισχυροί, αποδίδοντας 450 και 570 ίππους, αντίστοιχα. Συνδυάζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, σύστημα start/stop και σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων κατά 10%.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης