Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε με κάθε επισημότητα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Στουτγάρδη, το νέο crossover μοντέλο της το οποίο αντικαθιστά την όχι και τόσο επιτυχημένη GLK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παρουσίαση της καινούργιας GLC, έκανε ο ισχυρός άντρας της Daimler, Dieter Zetsche, μαζί με τον CEO της Hugo Boss, Claus Dietrich Lahrs. Η Mercedes έχει επενδύσει πολλά στο νέο της δημιούργημα, χαρακτηρίζοντάς το έως ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα μεσαία crossover.  

Η GLC τοποθετείται απέναντι από τα ευρωπαϊκά Audi Q5, BMW X3 και Volvo XC60, καθώς και το ιαπωνικό Lexus NX. Σε σχέση με την GLK, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, είναι κατά 80 κιλά ελαφρύτερη χάρη στη χρήση προηγμένων υλικών, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία στην καμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό έρχεται αυτούσιο από την C-Class, με το χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 580 λίτρα χωρητικότητας και να φθάνει τα 1.600 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται η ανάρτηση AGILITY CONTROL με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης, ενώ η αερανάρτηση AIR BODY CONTROL προσφέρεται προαιρετικά.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Mercedes, το αυτοκίνητο έχει εξαιρετικό πάτημα στην άσφαλτο και υψηλή ποιότητα κύλισης, ενώ εκθείασαν και τις εκτός δρόμου δυνατότητες, λέγοντας πως με το εξτρά πακέτο Off-Road Engineering και την τετρακίνηση 4MATIC που κατανέμει τη ροπή στους δύο άξονες σε ποσοστό 45/55%, μπορεί να κινηθεί και σε δύσκολες διαδρομές.

Όσον αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας είναι η GLC 220d 4Matic με τους 170 ίππους και τα 400 Nm, ακολουθεί η GLC 250d 4Matic απόδοσης 204 ίππων και 500 Nm, ενώ η μοναδική βενζινοκίνητη έκδοση είναι η GLC 250 4MATIC με τον δίλιτρο τούρμπο των 211 ίππων και 350 Nm ροπής. Όλα τα μηχανικά σύνολα είναι προδιαγραφών Euro6, συνδυάζονται με σύστημα start/stop και το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC.

Επίσης, προσφέρεται και ως plug-in υβριδική στην έκδοση GLC 350th, αποδίδοντας συνδυαστικά 292 ίππους, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 34 χιλιομέτρων, μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 2,6 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 60 γρ./χλμ.

Το λανσάρισμα στην αγορά θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από 44.506 ευρώ. Για όσους επιθυμούν το κάτι παραπάνω, αργότερα θα υπάρξουν και οι κορυφαίες εκδόσεις GLC 450 AMG και GLC 63 AMG.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης