Θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Η συλλογή του προσφέρει μια απαράμιλλη εικόνα νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτονικών έργων και σχεδιασμού, σχεδίων, ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, εκτυπώσεων, εικονογραφημένων βιβλίων και βιβλίων καλλιτεχνών, φιλμ και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εκπληκτικό MoMa της Νέας Υόρκης εκτίθενται εκατοντάδες χιλιάδες έργα, φιλοξενώντας κατά καιρούς εκπληκτικές εκθέσεις. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου είναι εκθαμβωτική, περιλαμβάνοντας μοναδικά κομμάτια. Πλέον, εκεί βρίσκεται και το Fiat 500, ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Το μοντέλο προστέθηκε στη μόνιμη συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης ανήμερα της επετείου για τα 60α γενέθλιά του. Το 500 θεωρείται το σύμβολο της ιταλικής δημιουργικότητας, ένας θρύλος της ομορφιάς και της τέχνης, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και σχεδιαστές ανά τον κόσμο. Με την είσοδό του στο MoMa, μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό έργο τέχνης δίπλα σε άλλα μεγάλα έργα της ιταλικής τέχνης, παραμένοντας «Πάντα Νέο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του MoMA, Philip Johnson, το Fiat 500 είναι ένα σύμβολο στην ιστορία της αυτοκίνησης, το οποίο έχει αλλάξει τον τρόπο σχεδίασης και κατασκευής των αυτοκινήτων. «Προσθέτοντας αυτό το καθημερινό αριστούργημα στο μουσείο μας, διευρύνουμε τη συλλογή έργων τέχνης με έναν θρύλο της ιστορίας του automotive design».

Το αυτοκίνητο που φιλοξενείται στο μουσείο είναι το 500 F, που κυκλοφόρησε από το 1965 μέχρι το 1972, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ανακαλύψτε το ανανεωμένο Fiat 500


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης