Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα χέρια τους τρίβουν οι άνθρωποι της Lamborghini βλέποντας τις πωλήσεις του εντυπωσιακού SUV να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο λόγος φυσικά για την επιβλητική και εξαιρετικά γρήγορη Urus η οποία φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία της φίρμας σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να μειώσουν τη… χασούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Urus έχει ενταχθεί στην γκάμα της ιταλική φίρμας εδώ και μία τετραετία και φαίνεται πως άλλαξε την πορεία της, καθώς από την μία έγινε το δημοφιλέστερο μοντέλο, από την άλλη η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς.  Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Lamborghini πούλησε 16.000 μονάδες της Urus, ξεπερνώντας τις 14.022 μονάδες που πούλησε η Gallardo στην δεκαετή πορεία της.

Για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, η Lamborghini μεγάλωσε το εργοστάσιο της προσθέτοντας μία ακόμη γραμμή παραγωγής προλαμβάνοντας επιπλέον 700 εργαζομένους για την στελέχωση της. Όσον αφορά την κερδοφορία, η άφιξη του Urus έφερε ανάπτυξη 40% το 2018. Εκείνη τη χρονιά η Lamborghini είχε τζίρο 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος αυξήθηκε σε 1,81 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, ακολουθούμενο από 1,61 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020 που επλήγη από τον COVID-19.

Η Urus εφοδιάζεται με έναν V8 4,0 λίτρων twin-turbo απόδοσης 641 ίππων και 850 Nm ροπής.  Ως αποτέλεσμα, είναι ένα από τα ταχύτερα SUV επιταχύνοντας 0-100χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και έχοντας τελική ταχύτητα 305χλμ./ώρα. Μεταξύ των επιτευγμάτων του μοντέλου είναι η επίτευξη τελικής 298χλμ.ώρα στον πάγο στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το αναμενόμενο facelift της Urus, η γκάμα της ιταλικής μάρκας θα εξηλεκτριστεί μέχρι το 2024, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης αντικατάστασης της ναυαρχίδας της Aventador και της μικρότερης Huracán, πριν φτάσει η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lamborghini το 2027.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης