Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το Fiat 500X που ανήκει στην κατηγορία των SUV είναι ήδη γνωστό. Όμως τώρα με την ένδειξη Connect το ιταλικό αυτοκίνητο ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων και γίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιταλοί με το Fiat 500X Connect εστιάζουν περισσότερο στην τεχνολογία. Οι διαδρομές γίνονται ακόμη πιο ασφαλείς με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης στην οδήγηση (ADAS) ενώ το ταξίδι με τις εξελιγμένες λύσεις συνδεσιμότητας είναι ακόμη πιο ξεκούραστο.

H δυναμική SUV πρόταση της οικογένειας 500, αποκτά μια νέα και εστιασμένη στην τεχνολογία έκδοση. Το νέο 500Χ Connect περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του μια πλήρη γκάμα συστημάτων, για πιο ασφαλείς και άνετες διαδρομές.

Κάτω από το καπό του 500Χ υπάρχει ένας Turbo βενζινοκινητήρας που αποδίδει 120 ίππους. Η ροπή του ξεκινάει από χαμηλά και δίνει ζωντάνια στο SUV ενώ έχει χαμηλούς ρύπους και είναι οικονομικό στην κατανάλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο βασικό εξοπλισμό της νέας έκδοσης Connect περιλαμβάνονται: 

•    Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας. Ο οδηγός ενημερώνεται αμέσως όταν στο δρόμο αλλάζουν τα όρια ταχύτητας.  Μπροστά στην οθόνη του «βγαίνει» η σχετική ένδειξη και δεν κινδυνεύει σε περίπτωση που δεν έχει δει την πινακίδα, να τον «πιάσει» το ραντάρ της τροχαίας.

•    Radar προειδοποίησης πρόσθιας πρόσκρουσης (FCW). Πολλές φορές οι οδηγοί βρίσκονται προ απροόπτου. Μια λάθος ματιά είναι αρκετή για να μην δουν τον μπροστινό τους όχημα που επιβραδύνει. Και χωρίς να το θέλουν πέφτουν πίσω από το προπορευόμενο όχημα. Τώρα με το σύστημα αυτό δεν κινδυνεύουν. Το 500Χ Connect  ενημερώνει ηχητικά τον οδηγό ότι πρέπει να «ξυπνήσει» και  φρενάρει μόνο του όταν το radar αναγνωρίσει κάποιο αντικείμενο.

•    Ανίχνευση τυφλού σημείου. Σημαντικό το σύστημα αυτό. Όταν βρίσκεται σε τυφλό σημείο για τον οδηγό ένα ποδήλατο μια μοτοσυκλέτα η ακόμη και ένας άνθρωπος, τον προειδοποιεί ηχητικά.

Το νέο 500 X Connect έχει αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω και κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές κίνησης που προβλέπουν την πορεία του αυτοκινήτου κατά τους ελιγμούς στάθμευσης σύμφωνα με τη γωνία των τροχών.

Το Adaptive Cruise Control διατηρεί την ταχύτητα που ορίζει ο οδηγός ενώ φρενάρει όταν το μπροστινό όχημα επιβραδύνει.  Οι καθαριστήρες ξεκινούν να λειτουργούν αυτόματα όταν οι αισθητήρες αναγνωρίσουν σταγόνες βροχής. Τέλος για ακόμη καλύτερη ορατότητα η τεχνολογία φωτισμού είναι Full-LED.

Παρά τα αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας, χάρη στην προωθητική ενέργεια της Fiat, το 500 X Connect προσφέρεται στην τιμή των 18.500 ευρώ. Επιπλέον, προσφέρεται με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 200.000χλμ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης