Με το μερίδιο αγοράς για ηλεκτρικά οχήματα (EV) να αυξάνεται κατά 47% σε ετήσια βάση και να φτάνει σε μερίδιο αγοράς 22%, η Ευρώπη έχει δεσμευτεί να αυξήσει τον αριθμό των δημόσιων φορτιστών ώστε να είναι έτοιμοι για 130 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2035. Αλλά ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι αυτή τη στιγμή καλύτερα εξοπλισμένη για να οδηγούν οι ιδιοκτήτες EV;

Αξιολογώντας μια ποικιλία παραγόντων συμβατότητας EV, όπως η υποδομή και το κόστος φόρτισης, η Uswitch.com/electric-car δημιούργησε ένα σύστημα δεικτών που βασίζεται σε βαθμούς για να απονέμει κάθε ευρωπαϊκή χώρα μια βαθμολογία συμβατότητας EV στα 10
Με βαθμολογία συμβατότητας EV 8,23 στα 10, το Uswitch.com/electric-car μπορεί να αποκαλύψει ότι η Ολλανδία είναι η καλύτερη χώρα για οδηγούς EV. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά μέσο όρο, υπάρχουν 24,15 σταθμοί φόρτισης ανά 10 km2, αριθμός υψηλότερος από όλες τις χώρες που αναλύθηκαν και 256,3% περισσότεροι από το Λουξεμβούργο που κατατάσσεται δεύτερο σε αυτή την κατηγορία (6,87 σταθμοί ανά 10 km2). Ταυτόχρονα, το ετήσιο κόστος χρέωσης προβλέπεται να είναι 184,59€ ετησίως, μεταξύ των χαμηλότερων από όλες τις χώρες που αναλύθηκαν.

Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις, με βαθμολογία 2,82, με το συνολικό ετήσιος κόστος να περνάει τα 300€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης