Η πρακτικότητα ενός οχήματος και ειδικά οι θέσεις για μικροαντικείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού της καμπίνας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Nissan, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τα ποτήρια, οι κούπες, οι φιάλες και τα μεταλλικά κουτιά από αναψυκτικά παραμένουν σταθερά στις θέσεις που έχουν σχεδιαστεί στο εσωτερικό των Qashqai, Juke και X-Trail, πραγματοποιούν μια σειρά απαιτητικών δοκιμών κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των δημοφιλών crossover.

Για να το επιτύχουν αυτό, χρησιμοποιούν δεκάδες κούπες, φιάλες και κουτιά όλων των σχημάτων και μεγεθών που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά. Στόχος είναι να διασφαλίσουν ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν θα έχει απρόοπτο ατύχημα με καυτό καφέ ή αναψυκτικό. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως οι δοκιμές δεν γίνονται στα εργαστήρια, αλλά σε πίστα, με διαφορετικούς ρυθμούς οδήγησης και για πολλούς γύρους. Κάθε αυτοκίνητο οδηγείται στο όριο, επιταχύνει, φρενάρει και στρίβει απότομα, προκειμένου να ελεγχθούν οι «επιδόσεις» κάθε ποτηροθήκης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, το τεχνικό και το εμπορικό τμήμα της Nissan διερευνούν συνεχώς τις νέες τάσεις αποθήκευσης εντός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, ενώ τα νέα κινητά τηλέφωνα αρχίζουν να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, οι φιάλες και τα κουτιά των δημοφιλών ενεργειακών ποτών γίνονται στενότερα. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, συνεργάστηκαν στενά με μια ομάδα ειδικών σχεδιαστών, δημιουργώντας νέες θήκες στο σαλόνι των οχημάτων.

Ανακαλύψτε τα νέα crossover της Nissan


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης