Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για τα οχήματα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, με τη Fiat να κατέχει ηγετική θέση στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων CNG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα η ιταλική φίρμα ξεπέρασε την πώληση 750.000 μονάδων στην Ευρώπη, σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ. Το Panda CNG παραμένει το απόλυτο best-seller, ενώ εξαιρετικά καλά τα πηγαίνουν και τα επαγγελματικά Fiorino, Doblo Cargo και Ducato.

Η χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο αποτελεί την πιο προσιτή λύση σε σχέση με τη βενζίνη και το πετρέλαιο αλλά και την πιο καθαρή, έχοντας το μικρότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Η οικονομία καυσίμου είναι εντυπωσιακή, με το Panda για παράδειγμα, να απαιτεί λιγότερα από 3 ευρώ για 100 χιλιόμετρα και την αυτονομία να ξεπερνά τα 1.000 χλμ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τη βενζίνη, η μείωση των εκπομπών CO2 ξεπερνά το 20% και των εκπομπών ΝΟΧ το 50%. Επίσης μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσοματιδίων από την καύση. Επιπλέον, είναι μία εργοστασιακή λύση που παρέχει απόλυτη ασφάλεια και κορυφαία αξιοπιστία. Παράλληλα η σύνθεση του καυσίμου μειώνει τις επικαθήσεις στον κινητήρα και τη φθορά του.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι, το κόστος αγοράς – το Panda CNG κοστίζει 11.990 ευρώ – διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με εκείνο ενός συμβατικού βενζινοκίνητου οχήματος, εξασφαλίζοντας οικονομία για το χρήστη από το πρώτο χιλιόμετρο.

Τέλος, η επέκταση του δικτύου ανεφοδιασμού επιτρέπει σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού να έχει άμεση πρόσβαση στο CNG.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης