Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο όμιλος Stellantis έχει συγκεντρώσει κάτω από την τεράστια «ομπρέλα» του συνολικά 16 φίρμες, οι οποίες είναι: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram, and Vauxhall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περσινή χρονιά ήταν άκρως θετική για ολόκληρο τον όμιλο συνολικά, όπως ανέφερε και ο Carlos Tavares, με τα νούμερα να είναι τόσο καλά που η εταιρία μοίρασε πάνω από 2 δις. ευρώ ως μπόνους στους υπαλλήλους της. 

Ποια από τις 16 εταιρίες όμως πούλησε περισσότερο;
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να εκπλήξει ορισμένους καθώς είναι η Fiat. Σύμφωνα με τον όμιλο Stellantis, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε πάνω από 1,2 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως το 2022, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των Fiat Professional και Abarth, καθιστώντας την, την μάρκα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στον όμιλο. Αν και η Stellantis δεν αποκάλυψε τις παγκόσμιες πωλήσεις για όλες τις μάρκες της, είπε ότι οι παραδόσεις 1,2 εκατομμυρίων της Fiat την τοποθετούν πολύ μπροστά από τις 1.056.182 ταξινομήσεις της Peugeot την ίδια περίοδο. Πάνω από το 80% των πωλήσεων της Fiat πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των δύο περιοχών για τη μάρκα.

Η Fiat ήταν η κυρίαρχη αυτοκινητοβιομηχανία στη Βραζιλία, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 21,9% με 430.000 πωλήσεις το 2022, βοηθούμενη από τη δημοτικότητα των pickups Strada και Toro. Μια άλλη εξαιρετική απόδοση ήταν στην Τουρκία με μερίδιο αγοράς 18,7%, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην τοπική Tipo. Η Fiat ήταν επίσης ηγέτης στην εγχώρια αγορά της, την Ιταλία, με μερίδιο 15,1%. Στην Ευρώπη, η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ο ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία των αστικών αυτοκινήτων με το 500 και το Panda να συγκεντρώνουν το εντυπωσιακό 43,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον CEO της μάρκας, το μόνο επιβατικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων στην τρέχουσα σειρά της Fiat, το Fiat 500e, πούλησε σχεδόν 120.000 μονάδες το 2022, με 66.000 από αυτές να έχουν ταξινομηθεί στην Ευρώπη. Το 500e ήταν το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία, το δεύτερο  στη Γαλλία και το τρίτο σε 10 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης