Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες της Red Bull Racing, δύο κορυφαίες προσωπικότητες στον χώρο της Formula 1 και άκρως επιτυχημένοι επαγγελματίες, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εξωτικό hypercar της Aston Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Christian Horner, αγωνιστικός διευθυντής της RBR, και ο Adrian Newey, το «μυαλό» της ομάδας, ο αρχισχεδιαστής και κορυφαίος αεροδυναμιστής, βρέθηκαν στην πίστα με τη Valkyrie, την οποία έχει σχεδιάσει ο δεύτερος σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στην Aston Martin.

Ο Horner ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media δύο φωτογραφίες, συγχαίροντας τον Newey για το υπέροχο δημιούργημά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Valkyrie δεν είναι ένα απλό όχημα υψηλών επιδόσεων. Θυμίζει περισσότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο, έχοντας ακραία αεροδυναμική. Για την κίνηση φροντίζει ένας V12 6.5 λίτρων κινητήρας της Cosworth. Το συμβατικό μοτέρ συνδυάζεται με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας KERS που προέρχεται από την RBR, με την απόδοση να αγγίζει τους 1.176 ίππους.

Κάθε κομμάτι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Ricardo, οι μπαταρίες από τη Rimac και ο ηλεκτροκινητήρας από την Integral Powertrain.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος, το ύψος είναι 1 μέτρο και το πλάτος 1,9 μ. Η αναλογία απόδοσης/βάρους αγγίζει το τέλειο 1:1 και η κάθετα παραγόμενη δύναμη φθάνει τα 1.816 κιλά, όταν κινείται με τέρμα το γκάζι.

Η Valkyrie θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή ορίστηκε στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες έχουν ήδη επιλεγεί, με την προκαταβολή που έδωσαν να ανέρχεται στο ποσό των 585.000 ευρώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης