Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των diesel, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls, χαρακτήρισε την προτίμηση των οδηγών στα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. ως «ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί», με τις PSA Peugeot-Citroen και Peugeot να απαντούν άμεσα. 

Ο εκπρόσωπος του ομίλου PSΑ, είπε πως το  diesel αποτελεί τεχνολογία κλειδί για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ η νέα πολιτική φορολόγησης θα θέσει τη Γαλλία σε μειονεκτική θέση έναντι της Γερμανίας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα.

Από την άλλη πλευρά, η Renault ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μη αποτελεσματικό μέτρο, που έχει ξεκάθαρα φορολογικές προεκτάσεις, αφού δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στα diesel παλαιάς και νέας γενιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γαλλικές εταιρείες ζήτησαν αμέσως συνάντηση με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ωφελήσει σε καμία περίπτωση την τοπική  αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά ούτε θα έχει καμία θετική επίδραση στο περιβάλλον.

Φυσικά, οι PSA Peugeot-Citroen και Renault έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς οι καινούργιοι κινητήρες diesel έχουν αποδειχθεί λιγότερο ρυπογόνοι ακόμα και από τους βενζίνης, με τα νέας γενιάς μοτέρ που εξελίσσονται να εκπέμπουν ελάχιστες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καλύπτοντας όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε.


Διαβάστε επίσης:
H Γαλλία βάζει τέλος στα diesel αυτοκίνητα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης