Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΕΑ, τον Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση 29,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Η πρόοδος αυτή, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μειωμένες τιμές που προέκυψαν από την 1η Ιουνίου 2016, ως αποτέλεσμα του νέου φορολογικού συστήματος, καθιστώντας τα νέα αυτοκίνητα μικρής και μεσαίας αξίας ιδιαίτερα ελκυστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +12,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με τις πωλήσεις προς επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων να έχουν εκτοξευτεί.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε πως, η αγορά παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009, με τη μείωση να αγγίζει το 70%.

Όσον αφορά στα καινούργια φορτηγά, παρατηρείται ελαφρά μείωση (-3,5%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά +12,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης