Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας 26χρονος οδηγός από την Βρετανία δεν θα οδηγήσει για τους επόμενους 15 μήνες, καθώς βιντεοσκοπήθηκε να κάνει drift και donuts γύρω από έναν κυκλικό κόμβο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο Ντάνιελ Μπάσετ «πιάστηκε» να κάνει drift και να καίει λάστιχο με ένα Lexus IS πρώτης γενιάς, με έναν πολίτη να τραβάει βίντεο με το κινητό του. Ενώ το μαγνητοσκοπημένο υλικό διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, αυτός ήταν αρκετός χρόνος για τον Bassett να διαπράξει αρκετές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Κατέληξε να παραδέχεται την ενοχή του σε κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και οι δικαστές επέβαλαν αυστηρή ποινή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπάσετ έλαβε απαγόρευση οδήγησης για 15 μήνες και θα πρέπει να υποβληθεί σε «εκτεταμένες εξετάσεις οδήγησης» πριν την άρση της απαγόρευσης. Επιπλέον, θα πρέπει να συμπληρώσει 200 ώρες απλήρωτης εργασίας και να καταβάλλει 190 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ενώ ο Μπάσετ πιθανότατα πίστευε ότι διασκέδαζε ακίνδυνα, ο Βοηθός Αστυνομικός Αρχηγός του Γουίλτσαϊρ Ντεμπ Σμιθ είπε ότι «οι ενέργειές του αντιπροσώπευαν σοβαρά απερίσκεπτη συμπεριφορά και σαφή κίνδυνο για τους παρευρισκόμενους και το ευρύτερο κοινό». Ο Smith πρόσθεσε ότι η αστυνομία του Wiltshire θα καταδιώκει αμείλικτα όσους «δημιουργούν εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις στους δρόμους, και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τις αυστηρότερες δυνατές κυρώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις».

Πολίτες ανέβασαν βίντεο και η αστυνομία έλαβε δράση. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης