Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι καταδιώξεις είναι από μόνες τους άκρως επικίνδυνες και απρόβλεπτες. Όταν μάλιστα λαμβάνουν χώρα στο κέντρο μίας πόλης με εκατομμύρια κατοίκους, τα περιθώρια λάθους είναι μηδαμινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο, συνέβη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν μια μαύρη Cadillac στην έβδομη λεωφόρο. Ο οδηγός απέφυγε τη σύλληψη και τράπηκε σε φυγή, αλλά μετά από κυνηγητό, οι αστυνομικοί τον «στρίμωξαν» στη γωνία Μάντισον και 30ης. 

Ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει κάνοντας όπισθεν, αλλά κατέληξε να χτυπήσει δύο αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια ο ύποπτος σε κατάσταση πανικού, ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και διέλυσε κυριολεκτικά τα υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα ενός εστιατορίου, πριν συγκρουστεί με έναν πυροσβεστικό κρουνό.
Η Cadillac σταμάτησε τελικά κοντά στη Λεωφόρο Lexington αφού συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Σύμφωνα με αναφορές, μάρτυρες είδαν τον οδηγό να φεύγει πεζός και να τρέχει σε ένα κοντινό κτίριο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο ύποπτος εθεάθη με ένα παράνομο πυροβόλο όπλο στο όχημα για αυτό και επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Ο δράστης περιγράφεται ως μεσήλικας άνδρας με πράσινη μοϊκάνα. Η τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία της Νέας Υόρκης ταυτοποιεί τον ύποπτο ως Benjamin Abrams, ο οποίος καταζητείται πλέον μεταξύ άλλων για επίθεση. Ευτυχώς δεν υπήρχαν πελάτες στο κατάστημα και ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από το όχημα, είναι καλά στην υγεία του.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης