Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μόντενα της Ιταλίας, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Enzo Anselmo Ferrari, δημιουργός της πιο διάσημης μάρκας αυτοκινήτων στον κόσμο, απεβίωσε στις 14 Αυγούστου του 1988, σε ηλικία 90 ετών. Για τον μοναδικό Enzo έχουν γραφτεί ολόκληρα βιβλία και έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι. Μία από τις κορυφαίες εκφράσεις που έχουν ειπωθεί γι΄αυτόν: «Ήταν ασφαλώς ένας δύσκολος άνθρωπος, σαφώς σκληρός χαρακτήρας, αλλά τα προσωπικά του επιτεύγματα απέναντι στον ανταγωνισμό δεν αφήνουν αμφιβολία ότι υπήρξε μεγάλος. Ασφαλώς άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον κόσμο μας».

Την κεντρική σελίδα της Ferrari κοσμεί η εικόνα του ιδρυτή της, με την εταιρεία να κάνει λόγο για έναν πρακτικό ονειροπόλο, έναν άνθρωπο που δημιούργησε από το μηδέν έναν κολοσσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις αγαπημένες ατάκες του Enzo, ήταν: «Αν μπορείτε να το φανταστείτε, μπορείτε και να το κάνετε». Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι, η Ferrari έχει μία εξαιρετική ικανότητα να δημιουργεί αριστουργήματα, αυτοκίνητα που αποτελούν το όνειρο κάθε φίλου των τεσσάρων τροχών.    

Η ζωή του commendatore ήταν έντονη, όπως κάθε μεγάλου άντρα άλλωστε. Σύμφωνα με τον μύθο, δεν πήγε ποτέ διακοπές. Δούλευε ασταμάτητα. Ήταν αυστηρός, αλλά είχε μία ειλικρινή και ζεστή σχέση με τους υπαλλήλους. Η πόρτα του γραφείου του ήταν ανοικτή πάντοτε και ήθελε να ξέρει το μικρό όνομα όλων όσων εργάζονται στην εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στην επέτειο των 90ων γενεθλίων, 1.700 άνθρωποι γευμάτισαν μαζί του στο εργοστάσιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ferrari, μπορεί να έχει φύγει εδώ και 30 χρόνια, αλλά το πνεύμα του υπάρχει σε κάθε αίθουσα του Maranello. Το πάθος, ο σεβασμός, τα όνειρά του και ο επαγγελματισμός του, μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Όλοι μέσα στη Ferrari ακολουθούν πίστα τον δρόμο που χάραξε, εκτοξεύοντας τη φήμη της μάρκας με σήμα το αλογάκι σε κάθε γωνιά της γης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης