Σε αντίθεση με ορισμένους κατασκευαστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το πρότυπο WLTP και αναγκάζονται να διακόψουν την παραγωγή κάποιων εκδόσεων, η γαλλική φίρμα καλύπτει και με το παραπάνω τις αυστηρότερες προδιαγραφές όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα επιβατικά μοντέλα της Citroen είναι εγκεκριμένα με βάσει τις προδιαγραφές WLTP, με τους κινητήρες να καλύπτουν πλήρως το κριτήριο Euro 6.2. Τα μηχανικά σύνολα της μάρκας επωφελούνται από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, όπως είναι το SCR (Selective Catalytic Reduction) στα diesel μοτέρ και το φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων PPF (Petrol Particle Filter) στα βενζίνης.  

Παράλληλα, η Citroen δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές και πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα υψηλής απόδοσης κινητήρων, που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Επίσης, αξίζει να τονίσουμε ότι, η εταιρεία έχει σημαντικό προβάδισμα για τα όρια που θα ισχύσουν από το 2020, καθώς χρησιμοποιεί τις πλέον αποδοτικές τεχνολογίες για τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, το πρωτόκολλο για την έγκριση τύπου έχει αλλάξει, καθώς οι μετρήσεις κατανάλωσης βασίζονται σε στοιχεία που προκύπτουν από πιστοποιημένα στοιχεία χρήσης. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος των μετακινήσεών τους. Το νέο πρωτόκολλο WLTP (WorldwideHarmonisedLightVehicleTestProcedure) αφορά όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προδιαγραφές βασίζονται σε ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης και αφορούν την διανυθείσα απόσταση, τη μέση ταχύτητα κίνησης, το χρόνο ακινησίας και τη θερμοκρασία.

Δείτε την γκάμα της Citroen στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης