Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Αγγλία, όταν ο ενδιαφερόμενος αγοραστής της McLaren 650S πήγε στην επίσημη αντιπροσωπεία για να κάνει test drive με το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πελάτης, χρηματιστής στο επάγγελμα, πήρε το εντυπωσιακό βρετανικό supercar για την καθιερωμένη βόλτα πριν την αγορά. Δίπλα του κάθισε ο πωλητής, ο οποίος τον ενημέρωνε για τα χαρακτηριστικά του οχήματος. Κάποια στιγμή, ο οδηγός ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της 650S, να βγει εκτός δρόμου και να χτυπήσει με δύναμη σε ένα δέντρο.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Daily Mail, ο πωλητής της McLaren στο Cheshire, Lee Christian, αμέσως έλυσε τη ζώνη του και πήγε να βγει από το όχημα. Μόλις γύρισε προς την πλευρά του οδηγού όμως, τον είδε αναίσθητο, ενώ από το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου έβγαιναν πυκνοί καπνοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με γρήγορες κινήσεις προσπάθησε να τον απεγκλωβίσει και να τον τραβήξει μακριά από το όχημα, πριν οι φλόγες τυλίξουν το αμάξωμα και βρουν τραγικό θάνατο και οι δύο. Τελικά τα κατάφερε, σώζοντας τον βαριά τραυματισμένο πελάτη.

«Προσπάθησα δύο φορές να τον βγάλω έξω, αλλά δεν μπορούσα. Η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται και σκέφτηκα ότι η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Έκανα μια τρίτη προσπάθεια, αρπάζοντάς τον από τη ζώνη του παντελονιού και το χέρι, έχοντας βάλει κόντρα τα πόδια μου στο αυτοκίνητο. Τον έβγαλα έξω και το έσυρα μερικά μέτρα μακριά, πριν εκραγεί το αυτοκίνητο», δήλωσε ο κύριος Christian.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, Simon Byrne, τον τίμησε με το βραβείο ανδρείας, λέγοντας πως η πράξη του 37χρονου πατέρα δύο παιδιών ήταν ηρωική. Ο χρηματιστής νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο, με τη γυναίκα του να έχει στείλει ήδη δύο επιστολές στον Lee Christian, ευχαριστώντας τον που έσωσε τη ζωή του άντρα της.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης