Επιμέλεια:Περικλης Χαλάτσης

Στις 15 Απριλίου θα γίνει η Πανελλήνια Δημοσιογραφική παρουσίαση των νέων MINI. Οι επικεφαλής της BMW – MINI που θα κάνουν τη διαδικτυακή παρουσίαση των νέων αυτοκινήτων θα βρίσκονται στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από το εξωτερικό από τις τιμές των μοντέλων MINI και Cabrio θα λείπουν οι εκδόσεις με κινητήρες πετρελαίου. Με πετρέλαιο θα προσφέρονται μόνο τα Countryman.

Η «εξαφάνιση» των diesel είναι έκπληξη αλλά η γραμμή της γερμανικής εταιρίας είναι να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς τους ηλεκτροκινητήρες. Άλλωστε αυτό το ανακοίνωσε η ΒΜW στο Μόναχο.

Τα επόμενα χρόνια η παραγωγή κινητήρων θα μεταφερθεί σταδιακά στο Steyr στην Αυστρία και στο Hams Hall στην Αγγλία. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουν τη αποδοτικότητα στην παραγωγή. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο διευθυντής παραγωγής Milan Nedeljković.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μονάδα συναρμολόγησης έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2026 και θα κοστίσει 400 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί. Στο Μόναχο πάντως, οι 1.400 εργαζόμενοι εξακολουθούν να κατασκευάζουν κινητήρες βενζίνης και ντίζελ .

Όμως από τη διακοπή των κινητήρων ντίζελ φαίνεται να επηρεάζονται οι θέσεις χιλίων εργαζομένων. Από τη BMW έγινε γνωστό ότι κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες τοποθεσίες της Βαυαρίας συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής κίνησης στο Dingolfing, το οποίο αυτή τη στιγμή επεκτείνεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι κινητήρες βενζίνης και diesel από τη MINI

Αυτό το MINI κοστίζει 126.000 ευρώ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης