Η τεχνολογία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας προχωρά με τόσο γοργά βήματα, που τα επόμενα χρόνια θα δούμε οχήματα που κινούνται και παρκάρουν μόνα τους, χωρίς καν να βρίσκεται ο οδηγός πίσω από το τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes, σε συνεργασία με την Bosch και την car2go, ανακοίνωσαν πως στις 8 Ιουλίου, θα προχωρήσουν στην εξέλιξη μιας προηγμένης τεχνολογίας, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να χειρίζεται το αυτοκίνητο από το smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, θα μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο σε μια προκαθορισμένη ζώνη παραλαβής που είναι ειδικά σχεδιασμένη για μεγάλα παρκινγκ και αυτό θα βρίσκει μόνο του την κατάλληλη θέση στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέψει για να το πάρει, θα δίνει μια εντολή στο τηλέφωνο και το αυτοκίνητο θα κινείται αυτόματα στο σημείο που το είχε αφήσει. Το σύστημα θα λειτουργεί μόνο σε παρκινγκ που υποστηρίζουν τη λειτουργία και είναι εφοδιασμένα με ειδικές κάμερες, αισθητήρες και τεχνολογίες επικοινωνίας.

Η Mercedes θα αναλάβει τους αυτοματισμούς, η Bosch την τεχνολογία αισθητήρων και η car2go το λογισμικό. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως το σύστημα θα περάσει άμεσα στα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, καθώς όπως λένε οι τρεις εταιρείες η ενσωμάτωσή του γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Να σημειώσουμε πως, την ίδια τεχνολογία εξελίσσουν εδώ και λίγους μήνες αρκετές μάρκες, μεταξύ των οποίων η BMW και η Volvo.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης