Παρκάρει μόνο του το νέο Audi A8

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 14:09
Παρκάρει μόνο του το νέο Audi A8

Η νέα γενιά του μεγάλου πολυτελούς μοντέλου της γερμανικής φίρμας βρίσκεται προ των πυλών, με την επίσημη παρουσίαση να έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουλίου.

Το καινούργιο Α8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Audi που διαθέτει στον εξοπλισμό του αυτόνομη λειτουργία και μπορεί να κινηθεί στον αυτοκινητόδρομο χωρίς τη συνδρομή του οδηγού. Επίσης, φέρει το νέας γενιάς σύστημα Start/Stop το οποίο «διαβάζει» τη ροή της κυκλοφορίας μέσω αισθητήρων και ραντάρ, ενεργοποιώντας αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο στο φανάρι.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία «AI remote parking pilot». Μέσω αυτής, ο οδηγός μπορεί να δώσει εντολή στο αυτοκίνητο να ανιχνεύσει τη θέση στάθμευσης και να παρκάρει μόνο του, χωρίς καν αυτός να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, όπως φαίνεται στο παρακάτω video.  

Θυμίζουμε πως, το νέο Audi A8 βασίζεται στην πλατφόρμα Audi Space Frame (ASF), κάνοντας χρήση μαγνησίου, χάλυβα, αλουμινίου και carbon.Δείτε όλη την γκάμα της AudiΕπιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017, 14:09