Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της ισπανικής φίρμας, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 574.100 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 10,9% σε σχέση με το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο, με την πορεία των SUV μοντέλων να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας. Το μερίδιο των Arona, Ateca και Tarraco έφτασε το 44,4%, με το πρώτο να ηγείται των πωλήσεων με 123.700 μονάδες.  

Βέβαια, πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στο σύνολο παραμένει το Leon με 151.900 παραδόσεις, παρότι η νέα γενιά του αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ibiza (125.300), με ελάχιστη διαφορά από το Arona.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικά καλά τα πηγαίνει και η Cupra, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 71,4%.

Μεγαλύτερη αγορά παραμένει η Γερμανία, με την Ισπανία να ακολουθεί. Σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Ισραήλ, Σουηδία και Δανία, η Seat είδε τις πωλήσεις να εκτοξεύονται. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η χρονιά πήγε πολύ καλά. Με 3.145 ταξινομήσεις και 2,8% μερίδιο αγοράς, η εταιρεία σημείωσε άνοδο κατά 18% σε σχέση με το 2018.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, στις 28 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα το καινούργιο Leon, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in hybrid, αργότερα θα δούμε την αντίστοιχη επαναφορτιζόμενη έκδοση του Tarraco, καθώς και το el-Born, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης