Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον περασμένο Ιούνιο, η Toyota αποκάλυψε τη νέα γενιά της ναυαρχίδας των 4Χ4. Το εμβληματικό τετρακίνητο μοντέλο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία, αρχικά από την αγορά της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζήτηση για το καινούριο Land Cruiser είναι πολύ μεγάλη, με τον χρόνο αναμονής για την παράδοση να ξεπερνά τους 12 μήνες. Αυτό ισχύει για την τοπική αγορά και κάποιες ακόμη όπου η Toyota δέχεται παραγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτές όπου δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι παραγγελίες, όπως στην Ευρώπη για παράδειγμα, η αναμονή μπορεί να φθάσει και τα 2 χρόνια. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον στον μεγάλο όγκο κρατήσεων και δεύτερον στην έλλειψη ανταλλακτικών και τσιπ που έχει προκαλέσει η πανδημία παγκοσμίως, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των εργοστασίων.

 

Λίγα λόγια για το αυτοκίνητο

Το Toyota Land Cruiser διατηρεί την επιβλητική εμφάνιση με τις τεράστιες διαστάσεις. Βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA, γεγονός που επέτρεψε τη μείωση του βάρους, τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς κυρίως στην άσφαλτο και την αύξηση της ακαμψίας.

Αρχικά, διατίθεται με τον V6 3,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης απόδοσης 409 ίππων και τον diesel 3,3 λτ. με τους 305 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του προηγμένου συστήματος τετρακίνησης με μπλοκέ διαφορικό και του «Multi-Terrain Select» με τα έξι προγράμματα λειτουργίας.

Η ενεργή ανάρτηση «Electronic Kinetic Dynamic Suspension System» προσφέρεται για πρώτη φορά στο Land Cruiser, όπως και το «Multi-Terrain Monitor» που προβάλλει πληροφορίες για το έδαφος.

Στο εσωτερικό, συναντάμε οθόνες αφής 9 ή 12,3 ιντσών, μια τεράστια κονσόλα, head-up display και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τιμές της νέας Toyota GR Supra

Το αγαπημένο του 4Χ4 βγάζει σε δημοπρασία ο Tom Hanks

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης