Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αυθεντικά σπορ χαρακτηριστικά, δυνατός κινητήρας, υψηλές επιδόσεις, αψεγάδιαστη ποιότητα, κομψότητα και πολυτέλεια. Οι κορυφαίες εκδόσεις των X3 και X4 απευθύνονται σε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν και να κινούνται με στυλ και ταχύτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα M Performance της βαυαρικής φίρμας δημιούργησε δύο εξαιρετικά SUV, με δυναμική εμφάνιση και προηγμένες τεχνολογίες. Οι Χ3 Μ και Χ4 Μ τροφοδοτούνται από τον εξακύλινδρο 3.0 twin turbo κινητήρα, ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδοχές. Στη βασική αποδίδει 480 ίππους και 600 Nm ροπής και στην Competition 510 ίππους και την ίδια ροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,1 δευτερόλεπτα στην απλή έκδοση και σε 4,1΄΄ στην Competition. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ωστόσο όποιος επιθυμεί μπορεί να επιλέξει το πακέτο M Driver’s ανεβάζοντας τη βελόνα του κοντέρ έως τα 280 χλμ./ώρα.

Φυσικά, η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος xDrive, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει M ενεργό διαφορικό και M ενεργή ανάρτηση. Τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα, το σύστημα διεύθυνσης πιο γρήγορο και άμεσο, με τα φρένα να φέρουν την υπογραφή του τμήματος Μ, διαθέτοντας τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες πίσω.

Τα αυτοκίνητα πατάνε σε ελαστικά διαστάσεων 255/45 R20 μπροστά και 265/45 R20 πίσω, με το bodykit να διακρίνεται για τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες και αεραγωγούς, τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η καμπίνα είναι κλασική Μ, με το τριάκτινο τιμόνι, τα σπορ καθίσματα, την οθόνη στο κέντρο της κονσόλας, τα μαύρα διακοσμητικά στο ταμπλό, τις carbon λεπτομέρειες και τις δερμάτινες επενδύσεις να κλέβουν την παράσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης