Του Λουκά Παπαλάμπρου

   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην Καλιφόρνια, ο πολυμήχανος και επιτυχημένος Elon Musk παρουσίασε το νέο δημιούργημα της Tesla, προκαλώντας παροξυσμό στους αμερικανούς καταναλωτές.

Το νέο Model 3 έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πριν από λίγες ώρες, ωστόσο, οι πελάτες της φίρμας είχαν στηθεί έξω από τις αντιπροσωπείες σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία μια μέρα πριν, προκειμένου να προλάβουν να δώσουν πρώτοι την παραγγελία. Οι εικόνες από τις εκθέσεις της Tesla με εκατοντάδες ανθρώπους να στέκονται στην ουρά είναι απίστευτες.


Σε 24 ώρες δέχθηκε 115.000 παραγγελίες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στημένοι στις ουρές για να παραγγείλουν πρώτοι το αυτοκίνητο

Όπως ανακοινώθηκε, μέσα σε ένα 24ώρο η Tesla δέχθηκε 115.000 παραγγελίες, με τους πελάτες να προκαταβάλλουν άμεσα τα 1.000 δολάρια που απαιτούνταν για να κλείσουν το αυτοκίνητο. Η τιμή του Model 3 ξεκινά από τα 35.000 δολάρια και φθάνει έως τα 55.000 περίπου, στις πλουσιότερες εκδόσεις. Ωστόσο, χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις οι καταναλωτές επωφελούνται μιας έκπτωσης της τάξης των 10.000 δολαρίων.  

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Tesla, τοποθετείται στην κατηγορία των premium sedan, δηλαδή απέναντι από τα BMW Series 3 και Mercedes C-Class. Σχεδιαστικά ακολουθεί το προφίλ του μεγαλύτερου Model S, έχοντας δυναμικά και σπορ χαρακτηριστικά. Το εμπρός τμήμα και το design των φωτιστικών σωμάτων θυμίζει κάτι από Panamera, με την κεκλιμένη οροφή και το μυώδες πίσω μέρος να εντυπωσιάζουν.

Στην καμπίνα τη διαφορά κάνει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα tablet υψηλής ευκρίνειας που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες και εφαρμογές. Αν και δεν έχουμε πληροφορίες για τις διαστάσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής. Όπως διαπιστώνουμε, λείπουν εντελώς τα κουμπιά και οι διακόπτες, καθώς και ο κλασικός πίνακας οργάνων.

Στάνταρ το σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Η αυτονομία ξεκινά από 350 και λέγεται ότι φθάνει τα 500 χιλιόμετρα

Στο βασικό εξοπλισμό βρίσκεται η γυάλινη πανοραμική οροφή, με το εσωτερικό να φιλοξενεί έως πέντε επιβάτες. Χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο και τη σχεδίαση του ταμπλό, οι διαθέσιμοι χώροι είναι κορυφαίοι για την κατηγορία. Επίσης, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας, ανεξάρτητα το επίπεδο εξοπλισμού κάθε έκδοσης, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα είναι στάνταρ, ενώ τα πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφάλειας του οργανισμού NHTSA θεωρούνται δεδομένα.

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γνωρίζουμε μόνο ότι τροφοδοτείται από ένα προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Αργότερα, θα προστεθούν στη γκάμα εκδόσεις με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που αυξάνει περαιτέρω την αυτονομία. Ο Musk υποσχέθηκε υψηλές επιδόσεις, αναφέροντας πως το πιο αργό Model 3 θα πραγματοποιεί το 0-100 σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα.

Η εμπορική διάθεση του Model 3 θα ξεκινήσει το 2017, με την Tesla να υπερδιπλασιάζει τους σταθμούς εξυπηρέτησης –από 251 σήμερα σε 441 μέχρι το τέλος του έτους- και τα σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

Ο Musk έχει βάλει τα γυαλιά σε όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι στην πρεμιέρα του Model 3 στην Καλιφόρνια
Η τιμή του πέφτει στα 25.000 δολάρια χάρη στα κίνητρα που δίνει το κράτος
Φέρνει πολύ σε Panamera με αυτό το καπό και τα φώτα
Σε 24 ώρες πουλήθηκαν τόσα Model 3 όσα δεν πωλούνται σε 18 μήνες στην Ελλάδα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης