Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο τοποθετείται στην κατηγορία των compact premium SUV, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο η βρετανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η E-Pace θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή των Audi Q3, Mercedes GLA και BMW X1. Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός των crossover/SUV, πρέπει να παραδεχθείτε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ελκυστικά αισθητικά αυτοκίνητα, με καμπύλες γραμμές και σπορ χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Jaguar, υιοθετεί στοιχεία από τη F-Type, με τις ζάντες 21 ιντσών να είναι οι μεγαλύτερες που προσφέρονται σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων. Πολυτέλεια και κομψότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καμπίνα του μοντέλου, με την αισθητική να ακολουθεί τα βρετανικά πρότυπα.

Η μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Jaguar Touch Pro στην κεντρική κονσόλα, ο πίνακας οργάνων, τα ανώτερης ποιότητας υλικά στις επιφάνειες και οι ραφές σε ταμπλό, καθίσματα και πόρτες, ολοκληρώνουν την εικόνα της E-Pace. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 577 λίτρων.

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό, γυάλινη πανοραμική οροφή, νέας γενιάς head-up display, πέντε θύρες USB, 4G hotspot και πολλά ακόμη.

Για την κίνηση φροντίζουν οι κινητήρες βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium, χωρητικότητας 2.0 λίτρων. Η απόδοση κυμαίνεται από 152 έως 300 ίππους στην κορυφαία έκδοση R-Dynamic, με τα μηχανικά σύνολα να συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 9άρι. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή τετρακίνησης στις πλουσιότερες εκδόσεις.

Στην Αγγλία, η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στις 28.500 λίρες. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία και το λανσάρισμα αναμένεται να ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες του έτους.

Δείτε το εκπληκτικό video με τίτλο «Τα πουλιά πετάνε, τα ψάρια κολυμπούν, τα Jaguar βρυχώνται»!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης