Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η σπέσιαλ έκδοση της Giulia με την ονομασία GTAm αποτελεί το όνειρο όλων των οδηγών. Ωστόσο λίγοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το εντυπωσιακό sport sedan των 540 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στα θέλγητρα της Ιταλίδας καλλονής.

Επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο δοκιμών του Balocco, φόρεσε κράνος, κάθισε στο υπέροχο μπάκετ κάθισμα με τις ζώνες έξι σημείων και έκανε ορισμένους γύρους με την πρωτότυπη Giulia GTAm που χρησιμοποιήθηκε για την εξέλιξη του μοντέλου.

O 56χρονος CEO δεν δίστασε να πιέσει το αυτοκίνητο και να απολαύσει τις αρετές της ισχυρότερης Alfa που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος με το νέο δημιούργημα της μάρκας και τη δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί. Giulia GTA και GTAm θα παραχθούν σε 500 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Giulia GTAm (Gran Turismo Alleggerita) έχει ξεχωριστή εμφάνιση, βελτιωμένη αεροδυναμική, αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο, χαμηλότερο βάρος και την κορυφαία αναλογία 2,82 κιλών/ίππο.

Ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo κινητήρας των 2,9 λίτρων αποδίδει 540 ίππους, ενώ χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το Lexan,  οι μηχανικοί κατάφεραν να περιορίσουν το βάρος στα 1.520 κιλά.

 

Η Alfa Romeo που κοστίζει στην Ελλάδα 254.000 ευρώ

Η κορυφαία Giulia των 540 ίππων στα χέρια των καλύτερων

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης