Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi μίλησε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του στο Τόκιο, κατηγορώντας τα στελέχη της ιαπωνικής φίρμας για «βρόμικα παιχνίδια» και τους εισαγγελείς για βάναυση μεταχείριση.

Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Carlos Ghosn μιλά για όλους και για όλα, δηλώνει ότι είναι θύμα ανθρώπων που συνωμότησαν εις βάρος του και έπαιξαν άσχημα παιχνίδια εναντίον του, φοβούμενοι πιθανή συγχώνευση της Nissan με τη Renault.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ μίλησε με ονόματα, τα οποία όμως «κόπηκαν» από την ομάδα των δικηγόρων που τον εκπροσωπούν λόγω νομικών ανησυχιών. Είπε ότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι, χαρακτηρίζοντάς τους άπληστους και δικτάτορες που έστησαν μία δόλια πλοκή, τον μαχαίρωσαν πισώπλατα για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τους δικούς τους εγωιστικούς φόβους.

Επίσης, υποστήριξε ότι ενήργησε προς το συμφέρον της Nissan και της συμμαχίας, και πως δεν απείλησε ποτέ την αυτονομία της ιαπωνικής εταιρείας. Όσο για τους εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεσή του, τους κατηγόρησε για βάναυση μεταχείριση τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τη σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ghosn δήλωσε αθώος και ελπίζει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Θυμίζουμε ότι, παρότι είχε αφεθεί ελεύθερος  υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, συνελήφθη εκ νέου την περασμένη εβδομάδα, με τους εισαγγελείς να προχωρούν σε δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων και να αφαιρούν το λιβανέζικο διαβατήριο της γυναίκας του, Carole, υποβάλλοντας αμφότερους σε έντονη πνευματική πίεση, όπως τόνισε ο επικεφαλής δικηγόρος του, Junichiro Hironaka.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης