Προ των πυλών βρίσκεται η δεύτερη γενιά του τετράθυρου coupe της γερμανικής φίρμας, με τους μηχανικούς της Porsche να πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές εν όψει του παγκόσμιου ντεμπούτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται από τις πρόσφατες φωτογραφίες, η καινούργια Panamera είναι έτοιμη και πλέον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Σανγκάης τον επόμενο μήνα και όχι στο Παρίσι, όπως θεωρούσαμε αρχικά. Αισθητικά, ακολουθεί τη φιλοσοφία του προκατόχου, έχοντας όμως ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και αεροδυναμικό σχήμα.

Πατά πάνω στην πλατφόρμα MSB, ενισχύοντας τη στρεπτική ακαμψία και τη συμπεριφορά του οχήματος. Χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών, αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, το βάρος έχει περιοριστεί κατά 100 κιλά, γεγονός που ωφελεί τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου. Αρχικά θα προσφέρεται με V6 και V8 κινητήρες, ενώ αργότερα θα υπάρξει και plug-in hybrid έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ είναι τοποθετημένο εμπρός και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, έχοντας πιο high-tech αισθητική και ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Η εμπορική πορεία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2017, με την παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης