Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Οι παραγγελίες για το ολοκαίνουριο και δυνατό  508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED είχαν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2020. Πέντε μήνες μετά, οι αντιπροσωπείες σε ολόκληρη τη  Γαλλία άρχισαν να παραλαμβάνουν το ξεχωριστό 508 που φυσικά  το αυτοκίνητο είχε την καλύτερη θέση σε όλες τις εκθέσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιασμένο στα εργαστήρια PEUGEOT SPORT στις Βερσαλλίες και κατασκευασμένο στη Mulhouse της Γαλλίας,το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED βγήκε ήδη στους γαλλικούς στους δρόμους.
Τιμής ένεκεν οι πρώτοι που απέκτησαν  το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων είναι  οι οδηγοί αγώνων Loïc Duval, Kevin Magnussen, Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes και James Rossiter.
Και αυτό το αποφάσισε  η γαλλική εταιρία όταν ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) για το 2022 στην κορυφαία κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar) .

Οι  οδηγοί WEC πριν από λίγες ημέρες παρέλαβαν το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED  στην έκδοση σεντάν ή SW.  Μέσα στα επόμενα 24ωρα,αναμένεται να κυκλοφορήσει  και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πεμπτουσία της τεχνογνωσίας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό του 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED κρύβεται ένα «διαμάντι» που αποδίδει 360 PS. Οι  μηχανικοί της PEUGEOT SPORT έχουν προσαρμόσει το πλαίσιο του 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED για να έχει εκτός από κορυφαίο κράτημα και  άνεση υψηλού επιπέδου.

Το αυτοκίνητο αυτό αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, Και αυτός είναι ένας λόγος που ο οδηγός αγώνων Paul Di Resta το  έχει εκτιμήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ο ίδιος είπε: «Είναι το τέλειο αυτοκίνητο για οικογένεια, ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση ότι είναι ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί καλά για κάποιον σαν εμένα. Από τότε που πήρα το αυτοκίνητο χρησιμοποιώ κυρίως το ηλεκτρικό υβριδικό στην πόλη. Επίσης, τα παιδικά καθίσματα ταιριάζουν τέλεια!»

Ένας άλλος οδηγός, ο James Rossiter αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το 508. Είπε σχετικά: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με μερικές από τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ανάρτησης και του ηλεκτρονικού ελέγχου.

Όλα αυτά ανταποκρίνονται ξεχωριστά στην οδήγησή σας και τροποποιούν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας ώστε να ταιριάζει σε όλες τις συνθήκες και στο στυλ οδήγησης.

Αυτό είναι για μένα κάτι που ανεβάζει το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED σε άλλο επίπεδο. Είναι ωραίο να αισθάνεσαι τη δύναμη, τη ροπή και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα. Με την έκδοση SW, μπορώ να βάλω το ποδήλατο ή την ιστιοσανίδα μου στο πίσω μέρος. Κάθε πρωί μπορώ να ταξιδεύω εύκολα και παντού με τα παιχνίδια μου, κάτι που είναι μεγάλη χαρά για μένα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης