Μία καινοτόμο πρόταση όσον αφορά στη νέα γενιά οθονών των αυτοκινήτων, ετοιμάζει η Continental σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία LeiaInc.

Η νέα οθόνη τεχνολογίας 3D Lightfield θα δημιουργεί τρισδιάστατα εφέ μπροστά από τον οδηγό, με τα φανάρια να αιωρούνται μπροστά από τα μάτια του, σειρές από κτήρια να ξεπετάγονται από το σύστημα πλοήγησης και το σήμα της μάρκας του μοντέλου να περιστρέφεται στον αέρα, πάνω από το ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, μιλάμε για την «Τρίτη Διάσταση» στα αυτοκίνητα του μέλλοντος με απαράμιλλη ποιότητα, εκπληκτική απόδοση λάμψεων, χρωματικών τονισμών και άλλων σύνθετων φωτεινών εφέ.

Επίσης, θα επιτρέπει την ασφαλή παρουσίαση πληροφοριών στον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας τη διάδραση του ανθρώπου με το όχημα πιο άνετη και ενστικτώδη. Μάλιστα, η εμπειρία αυτή δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτόν που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι αλλά και στον συνοδηγό, καθώς και στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα οθόνη Lightfield παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, να προσαρμόσει τη νέα τεχνολογία στις προτιμήσεις των πελατών του, με εξατομικευμένες σχεδιαστικές λύσεις. Στην παραγωγή αναμένεται να μπει το αργότερο μέχρι το 2022.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπααλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης