Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στις αρχές Μαρτίου, η βρετανική φίρμα παρουσίασε ένα εκπληκτικό supercar με αξιοθαύμαστη σχεδίαση, high-tech τεχνολογίες και καταιγιστικές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο ονομάζεται «765LT» και τοποθετείται απέναντι από τη Ferrari Pista. Ανήκει στη σειρά Super Series, φέρει carbon monocoque σασί, ζυγίζει 1.229 κιλά -χωρίς τα υγρά- χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων και άλλων προηγμένων υλικών, όπως τιτανίου και πολυκαρβονικών κρυστάλλων και τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 765 ίππων και 800 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων με λειτουργία «downshift», για κατεβάσματα στον σωστό χρόνο. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 7,2. Ο ήχος της εξάτμισης τιτανίου σε κάθε βύθισμα του γκαζιού είναι εκρηκτικός, με τη βελόνα του κοντέρ να ανεβαίνει αστραπιαία μέχρι τα 330 χλμ./ώρα. 

Τα αυξημένα μετατρόχια, η πιο σκληρή ανάρτηση με τα ενεργά αμορτισέρ, το «κοφτερό» τιμόνι, το σύστημα Proactive Chassis Control II και τα αεροδυναμικά βοηθήματα με τα πτερύγια, τον διαχύτη, τις τεράστιες εισαγωγές αέρα και την πτέρυγα, βελτιώνουν τη συμπεριφορά, αυξάνουν την κάθετη δύναμη και «βιδώνουν» το αυτοκίνητο στην άσφαλτο.

H 765LT πατάει σε ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R διαστάσεων 245/35 και 305/30 πίσω, με σφυρήλατες ζάντες 19 και 20 ιντσών αντίστοιχα. Από πίσω βρίσκονται τα carbon κεραμικά φρένα με τους δίσκους 390 χλστ. εμπρός και 380 χλστ. πίσω, φροντίζοντας για την άμεση επιβράδυνση του πανίσχυρου supercar.

Το εσωτερικό είναι χάρμα ιδέσθαι. Μεγάλο τμήμα των επιφανειών της καμπίνας καλύπτεται από alcantara, τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα είναι από carbon, πίσω από το τιμόνι έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων και στο κέντρο της κονσόλας μία οθόνη 8 ιντσών.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε μόλις 765 μονάδες, με άγνωστη προς το παρόν τιμή. Στο παρακάτω βίντεο, o επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Rob Melville, μιλά για το πρωτοποριακό design του εκθαμβωτικού supercar. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης