Έπειτα από αρκετές teaser φωτογραφίες, η Mazda αποκάλυψε στην Γενεύη το πρωτότυπο Hazumi concept, το οποίο αποτελεί προάγγελο του νέου Mazda2, που θα κάνει ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αισθητικά μοντέλο, με έντονες σχεδιαστικές γραμμές. Υιοθετεί πολλά στοιχεία από το Mazda3 και η εξωτερική του εμφάνιση θα παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτη στο μοντέλο παραγωγής.

Το μήκος του πρωτότυπου Hazumi είναι στα 4.07 μέτρα, το πλάτος στο 1.73μ., το ύψος στο 1.45μ. και το μεταξόνιο στα 2.585 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι πιο φουτουριστικό, με το κόκκινο χρώμα, το λευκό και το μαύρο, να συνδυάζονται αρμονικά. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, εφοδιάζεται με ένα καινούργιο πετρελαιοκινητήρα 1.5  SKYACTIV-D, προδιαγραφών Euro 6, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η Mazda ανακοίνωσε ότι προσφέρει άφθονη ροπή και υψηλές επιδόσεις, με τις εκπομπές ρύπων να είναι κάτω από 90 γρ./χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης