Η Fiat Chrysler εξηλεκτρίζει την γκάμα της, λανσάροντας το επόμενο διάστημα τις plug-in Hybrid εκδόσεις των Jeep Renegade και Compass, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Fiat 500 και Ducato.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να κάνει τη ζωή των κατόχων πιο εύκολη, η εταιρεία ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα οικιακής φόρτισης που λειτουργεί στα 2,2kW. Ονομάζεται «Easy Wallbox» και αναπτύχθηκε από την ENGIE Eps αποκλειστικά για τη Fiat Chrysler.

Με το σύστημα αυτό, ο χρήστης μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή του ηλεκτρική εγκατάσταση. Η νέα συσκευή της ENGIE Eps λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη κοινή ηλεκτρική συσκευή και είναι άμεσα λειτουργική χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να επιδείξουν την ευκολία χρήσης της συσκευής, η FCA και η ENGIE Eps πήραν ένα plug-in Jeep Renegade 4xe, το ανέβασαν σε υψόμετρο 1.800 μέτρων στο Piana di Vigezzo, εκεί όπου τερματίζει η μεγαλύτερη διαδρομή τελεφερίκ στην Ευρώπη και το σύνδεσαν στο Easy Wallbox που είχε τοποθετηθεί στο σημείο.

Στόχος της εταιρείας ήταν να δείξει ότι τα οχήματα μπορούν να φορτιστούν εύκολα και γρήγορα ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Το Easy Wallbox θα είναι διαθέσιμο προς πώληση το επόμενο διάστημα και λειτουργεί χωρίς καμία τροποποίηση με τροφοδοσία από μία απλή πρίζα τύπου σούκο (έως 2,2kW). Αν συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, μπορεί να φθάσει μέχρι τα 7,4kW χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης