Επιμέλεια: Περικλής  Χαλάτσης

Στο Βατικανό βρέθηκε η ηγεσία της Stellantis και συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις προσπάθειες που γίνονται  παγκοσμίως για να μειωθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάπας υποδέχθηκε στην Πόλη του Βατικανό ,τον John Elkann, Πρόεδρο της Stellantis, τον Carlos Tavares, CEO της Stellantis και  τον Olivier François, CEO της μάρκας Fiat και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσε όλες τις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη βιώσιμη αυτοκίνηση. Μάλιστα έκανε αρκετές ερωτήσεις για το ηλεκτρικό Fiat 500.

Οι εκπρόσωποι της Stellantis ενημέρωσαν τον Πάπα για τη συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν  μακρά παράδοση  στο χώρο αλλά και γενικότερα για τους στόχους του Ομίλου.

Ο Πάπας εξέπληξε τους εκπροσώπους της Stellantis, τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τις καίριες ερωτήσεις που έκανε γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Carlos Tavares του έκανε μια λεπτομερή αναφορά γύρω από το  νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 που είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat. Ανέφερε για τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τις  έξυπνες λύσεις και τις καινοτόμες τεχνολογίες.Το Fiat 500 διατίθεται  με τρία  αμαξώματα (hatchback, cabrio και 3+1), διαθέτει  δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. 

Ο Πάπας έδειξε ακόμη ενδιαφέρον γιατί στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι  ενώ σε όλο τον κόσμο η Stellantis απασχολεί 300.000 εργαζόμενους.

Στο τέλος τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε να κάνουν ότι  είναι καλύτερο έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να βρεθούν σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης