Επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπολύει το Groupe Renault, λανσάροντας στην αγορά 21 καινούργια και προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γαλλοιαπωνικού ομίλου, Carlos Ghosn, το προϊοντικό πλάνο αφορά τη νέα στρατηγική «Drive the Future» και περιλαμβάνει όλες τις μάρκες του group, δηλαδή τις Renault, Nissan, Dacia και Mitsubishi.

Τα νέα μοντέλα θα παρουσιαστούν την περίοδο 2017 -2022. Τα 15 από αυτά θα διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, 3 και 4 και θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα, είτε plug-in υβριδικά. Μάλιστα, ο όμιλος θα επενδύσει το ποσό των 18 δισ. ευρώ για την έρευνα και εξέλιξη τους, με στόχο να γίνει ο απόλυτος ηγέτης στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, όπως είπε ο Ghosn, τα supermini, δηλαδή τα Clio και Micra, θα έχουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 μέχρι το 2019.

Αν όλα πάνω σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Groupe Renault θα αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 44% μέχρι το 2022, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 70 δις ευρώ. Φυσικά, για να επιτευχθούν όλα αυτά, ο όμιλος θα επεκταθεί περαιτέρω στη Ρωσία και την Κίνα, ενώ θα διεισδύσει σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία και το Ιράν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης