Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, το ολοκαίνουργιο μηχανικό σύνολο βενζίνης της γαλλικής φίρμας εντυπωσίασε τους ειδικούς με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος Energy 1.3 TCe που είδαμε πρόσφατα από τη Renault, χρησιμοποιεί την υψηλή τεχνογνωσία των μηχανικών της αγωνιστικής ομάδας, σε συνδυασμό με λύσεις προηγμένης τεχνολογίας, φιλοδοξώντας να θέσει νέα μέτρα σύγκρισης, όχι μόνο στον τομέα της απόδοσης, αλλά παράλληλα της οικονομίας καυσίμου, της αξιοπιστίας και της οδηγικής απόλαυσης.

Διακρίνεται για το μειωμένο βάρος και τις συμπαγείς διαστάσεις, την απουσία κραδασμών, την αθόρυβη λειτουργία, την ελαστικότητα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, τα αποθέματα ροπής σε όλο το εύρος των στροφών, την ακριβή διαχείριση της βενζίνης, τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων και το χαμηλό κόστος συντήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος κινητήρας θα κατασκευάζεται σε μονάδες παραγωγής των Renault, Nissan και Mercedes. Θα τοποθετηθεί σε διάφορα μοντέλα των παραπάνω εταιρειών, με τον ετήσιο στόχο παραγωγής να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο μονάδες.

Το μοτέρ θα διαθέσιμο σε μία σειρά εκδόσεων με απόδοση από 115 έως 160 ίππους και από 220 έως 270 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Πρεμιέρα έκανε στα Scenic, Grand Scenic και Captur S-Edition και μέχρι το τέλος του 2018 θα τοποθετηθεί στα περισσότερα αυτοκίνητα του ομίλου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης