Το μοντέλο Continental είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο και επιτυχημένο εμπορικά στην ιστορία της βρετανικής φίρμας. Η συγκεκριμένη ονομάσια υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στην R-Type του 1952 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με απόλυτη επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της προώθησης της νέας Continental GT Speed, η Bentley δημιούργησε ένα εξαιρετικό video με πρωταγωνίστρια την αυθεντική Continental. Η R-Type χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο Grand Tourer αυτοκίνητο του κόσμου και το ταχύτερο τετραθέσιο, με την τελική να φθάνει τα 193 χλμ/ώρα, αριθμός εκπληκτικός για τα δεδομένα της εποχής.

Το σώμα της R-Type ήταν από αλουμινίο και τροφοδοτούνταν από ένα εξακύλινδρο 4,5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 153 ίππων. Παράχθηκε σε 208 μονάδες και κόστιζε 6.928 λίρες, δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από την αξία ενός μέσου σπιτιού στην Αγγλία και 15 φορές πάνω από τον μέσο ετήσιο μισθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι έχουν περάσει 63 χρόνια από την εμφάνισή της, η R-Type Continental κατέχει ξεχωριστή θέση στην «καρδιά» της Bentley, με τις δυναμικές γραμμές του αμαξώματος, το σχήμα της οροφής και τα μυώδη πίσω φτερά, να παραμένουν μέρος του DNA της μάρκας.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης