Μια σκηνή, όπου το πανίσχυρο supermini της ιαπωνικής φίρμας βγαίνει από το γκαράζ ντριφτάροντας, ήταν αρκετή για να κοπεί η διαφήμιση του Toyota GR Yaris στην Αυστραλία.

Απαγόρευσαν το διαφημιστικό σποτ για μια σκηνήΗ αρμόδια επιτροπή για θέματα οδικής ασφάλειας έλαβε δύο καταγγελίες από το «Federal Chamber for Automotive Industries Motor Vehicle Advertising Code», το οποίο μεταφράζεται σαν ομοσπονδιακό επιμελητήριο υπεύθυνο για εμπορικούς λόγους που αφορούν την αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος οργανισμός κατήγγειλε την Toyota Αυστραλίας για προβολή επικίνδυνης οδήγηση και μη τήρηση των ορίων ταχύτητας. Η επιτροπή αφού εξέτασε το διαφημιστικό σποτ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για υπερβολική ταχύτητα δεν τίθεται θέμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο οδηγός βγαίνει με το πλάι από το γκαράζ του σπιτιού του θα μπορούσε να επηρεάσει το κοινό. Έτσι, αποφάσισε να μην επιτρέψει την προβολή του.

Η Toyota, αν και υποστηρίζει ότι υπάρχει ζήτημα καταστρατήγησης των κανονισμών της χώρας, σέβεται την απόφαση και θα προβεί στις απαραίτητες αλλαγές.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το Toyota GR Yaris να κινείται στο χιόνι

Τα πρώτα Toyota GR Yaris ήρθαν στην Ελλάδα

Ξεπουλάει και στα video games το Toyota GR Yaris

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης