Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης εξελίσσεται με γοργoύς ρυθμούς, με τα πρώτα αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού να κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι κατασκευαστές συνάπτουν στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες όπως η Intel, για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 5. Σε αυτό το επίπεδο, τα οχήματα θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται πολύ πιο σύνθετα κυκλοφοριακά σενάρια σε αστικούς ή επαρχιακούς δρόμους, με διασταυρώσεις, αντίθετα κινούμενα οχήματα, πεζούς, παραχωρήσεις προτεραιότητας και απρόοπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περιθώριο της προώθησης του software και της αυτόνομης τεχνολογίας, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο, δημιούργησε ένα video με πρωταγωνιστή τον σταρ του NBA, LeBron James. Ο «βασιλιάς» πήρε μία γεύση από οχήματα που κινούνται μόνα τους, απολαμβάνοντας τη βόλτα στη Silicon Valley.

Στόχος της Intel είναι να πείσει τους οδηγούς και το κοινό για την ασφάλεια των αυτόνομων οχημάτων. Στο τηλεοπτικό σποτ ο James εμφανίζεται τρομαγμένος στην αρχή, ωστόσο, όταν μαθαίνει ότι οι αισθητήρες του οχήματος του επιτρέπουν να βλέπει 80 φορές καλύτερα από αυτόν, χαλαρώνει στο πίσω κάθισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης