Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mach-E 1400, έναν «πύραυλο δρόμου» με εκπληκτική δύναμη και επιδόσεις που «κόβουν την ανάσα», είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει ο διάσημος drifter και οδηγός αγώνων, Ken Block.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 53χρονος Αμερικανός παρευρέθη στα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου Mustang Mach-E 1400, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με την RTR. Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να καθίσει στο μπάκετ κάθισμα, να γευτεί τις αρετές του και να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, να κάψει τα ελαστικά ντριφτάροντας χωρίς όριο.

Το όχημα τροφοδοτείται από επτά ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 1.419 ίππων. Φέρει μπαταρία χωρητικότητας 56,8 kWh που αποτελείται από κυψέλες νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου για πολύ υψηλές επιδόσεις και μεγάλη ταχύτητα εκφόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης (σερβόφρενο) προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας συνδυάζοντας το ABS και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος για καλύτερο φρενάρισμα.

Το πλαίσιο, το σύστημα κίνησης και το υδραυλικό χειρόφρενο έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε αγώνες drift ή στην πίστα. Η ισχύς μπορεί να κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα ή μόνο στον ένα εκ των δύο. Στόχος είναι η κάθετα παραγόμενη δύναμη να υπερβαίνει τα 1.000 κιλά στα 257 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης