Ονομάζεται N304 και αποτελείται από μία φιδίσια διαδρομή, αρκετά πλατιά, με άψογη επιφάνεια οδοστρώματος, συνεχόμενες στροφές και ένα μαγευτικό τοπίο. Βέβαια, το καλύτερο από όλα είναι ότι σπάνια χρησιμοποιείται από τους ντόπιους οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από το φυσικό πάρκο Parque Natural do Alvã, διασχίζοντας τον ορεινό όγκο της βόρειας Πορτογαλίας. Αποτελεί, ίσως, το καλύτερο «τερέν» για σπορ οδήγηση στην Ευρώπη, όπως απεφάνθησαν οι δοκιμαστές της Ford Performance.

Στο πλαίσιο της σειράς «Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη», η Ford πήγε με το Focus ST στον N304.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο Βρετανός δημοσιογράφος Steve Sutcliffe, χαρακτηρίζοντας τη διαδρομή «οδηγική πανδαισία», έναν δρόμο που δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ οι παθιασμένοι οδηγοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους καταρράκτες και τον ποταμό Olo να σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις, η καλή ποιότητα και το προσιτό κόστος των ξενοδοχείων της περιοχής, σε συνδυασμό με τα κουκλίστικα cafe, καθιστούν αυτό το γραφικό κομμάτι της Πορτογαλίας ιδανικό για αποδράσεις που θα λατρέψουν οι φυσιολάτρες και οι φανατικοί της σπορ οδήγησης.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι το δέκατο της σειράς «Οι Καλύτεροι Δρόμοι για Οδήγηση στην Ευρώπη».

Μάλιστα, η διαδρομή συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε έξι διαφορετικές κατηγορίες αξιολόγησης με 57 στα 60. Μεταξύ αυτών είναι η «Οδηγική Συγκίνηση», η «Φιλοξενία», το «Φυσικό Τοπίο» και η «Τοπική Κουζίνα».

 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης