Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμού, το 1966, με την 1600 GTA, αποτέλεσε την αρχή της σχέσης του Andrea de Adamich με τη φημισμένη ιταλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Andrea de Adamich έχει πλούσια αγωνιστική ιστορία, ωστόσο, το όνομά του συνδέθηκε με την Alfa Romeo μέσω του κέντρου ασφαλούς οδήγησης (Centro Internazionale Guida Sicura) στην πίστα του Varano.

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο αυτής της μακροχρόνιας και άκρως επιτυχημένης σχέσης είναι η συμβολή του στο πρόγραμμα «Accademia di Guida Alfa Romeo». Ουσιαστικά, πρόκειται για μία σχολή μέσω της οποίας οι απλοί οδηγοί διδάσκονται τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπειρία και το πάθος του de Adamich, σε συνδυασμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo που ήταν και είναι διαθέσιμα για την εκπαίδευση, έκαναν και κάνουν την όλη διαδικασία  αποτελεσματική και διασκεδαστική για τους συμμετέχοντες. Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς. Από τη λίστα των μοντέλων, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ και η 8C Competizione.

Συστήματα όπως η ανάρτηση Alfa Link, η τετρακίνηση Q4, το αποκλειστικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα πέδησης IBS, αλλά και το Alfa CDC, αναδεικνύονται μέσα από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής του de Adamich, έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες τους.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης