Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το νέο αγωνιστικό hypercar της ιταλικής φίρμας πάτησε τους τροχούς του στην πίστα, με τον επαγγελματία οδηγό Emanuele Pirrona να πραγματοποιεί τους πρώτους γύρους στο circuit της Imola.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση της υπέροχης SCV12 φροντίζει ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,5 λίτρων και απόδοσης άνω των 830 ίππων. Το μοτέρ είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό που έχει κατασκευάσει η Lamborghini, με τον ήχο του να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, σαγηνεύοντας τις αισθήσεις.

Η SCV12 αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse και θα έχει άδεια χρήσης αποκλειστικά σε πίστες. Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να λαμβάνουν ιδιωτικά μαθήματα οδήγησης προκειμένου να μπορούν να τη χειριστούν με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα βασίζεται στην Aventador, αλλά φέρει εντελώς καινούριο bodykit και carbon σασί. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροδυναμική του απόδοση είναι καλύτερη ακόμα από όχημα της κατηγορίας GT3.

Όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι ενεργά, στο καπό έχουν τοποθετηθεί δύο εισαγωγές αέρα, η τεράστια πίσω αεροτομή είναι από ανθρακονήματα, όπως και τα πτερύγια στο πλάι, τα splitter και ο διαχύτης.

Πατάει σε ελαστικά τύπου σλικ της Pirelli με ζάντες μαγνησίου 19 ιντσών μπροστά και 20” πίσω. Φέρει ένα καινοτόμο σύστημα «αεροδυναμικής υπερτροφοδότησης στις υψηλές ταχύτητες και εξελιγμένο μπλοκέ διαφορικό, προσφέροντας τη μέγιστη οδηγική απόλαυση στα κορυφαία circuit.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης