Στην πίστα του Silverstone εθεάθη το εξωτικό όχημα της βρετανικής φίρμας, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης. Η ομάδα των μηχανικών και επαγγελματιών οδηγών της Aston Martin συγκεντρώθηκε στο ιστορικό circuit προκειμένου να αναλύσει τα δεδομένα σχετικά με τα μηχανικά μέρη και την οδική συμπεριφορά και να κάνει μία επίδειξη στους εκλεκτούς πελάτες της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι το αμάξωμα είναι καμουφλαρισμένο, η Valkyrie εντυπωσιάζει με την ακραία αεροδυναμική. Η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι εκπληκτική και ο ήχος του V12 6,5 λίτρων κινητήρα της Cosworth εθιστικός.

Σε κάθε βύθισμα του πεντάλ του γκαζιού, το μοτέρ «ουρλιάζει» από την ένταση και την ορμή. Το σύστημα KERS που προέρχεται από την RBR ανεβάζει την απόδοση στους 1.176 ίππους, με το όριο περιστροφής να είναι στις 11.100 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε κομμάτι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Ricardo, οι μπαταρίες από τη Rimac και ο ηλεκτροκινητήρας από την Integral Powertrain.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος, το ύψος είναι 1 μέτρο και το πλάτος 1,9μ. Η αναλογία απόδοσης/βάρους αγγίζει το τέλειο 1:1 και η κάθετα παραγόμενη δύναμη φθάνει τα 1.816 κιλά, όταν κινείται με τέρμα το γκάζι.

Θυμίζουμε πως η Valkyrie θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή ορίστηκε στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες έχουν ήδη επιλεγεί, με την προκαταβολή που έδωσαν να ανέρχεται στο ποσό των 585.000 ευρώ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης