Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η φορολογική κατάθεση του Έλον Μασκ αποκαλύφθηκε από το Bloomberg δείχνοντας ότι το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μασκ είχε περιουσιακά στοιχεία 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νοέμβριο του 2021, ο Έλον Μάσκ έδωσε μετοχές Tesla αξίας 5.74 δις. δολαρίων σε μία ανώνυμη φιλανθρωπική οργάνωση, κατά την διάρκεια που οι Bernei Sanders και Elizabeth Warren είχαν ανοικτή διαμάχη για την φορολόγηση των πλουσίων. Μία κίνηση που βοήθησε τον Μασκ στη μείωση του φορολογικού του λογαριασμού για το 2021, τον οποίο περιέγραψε ως τον μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Όταν έγινε αυτή η τεράστια κατάθεση, ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν είχε αναφέρει ποιος είναι ο οργανισμός που θα δεχθεί αυτή την απίστευτη στήριξη. Τελικά όλο το ποσό κατέληξε στην δική του φιλανθρωπική οργάνωση.

Οι λεπτομέρειες της δωρεάς του Μασκ στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα ήρθαν λίγο αφότου ο επιχειρηματίας έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Bernard Arnault, συνιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE. Φυσικά, η καθαρή αξία του Μασκ αλλάζει συχνά, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με τις μετοχές της Tesla, οι οποίες έχουν πέσει περισσότερο από 50 τοις εκατό τον περασμένο χρόνο και σχεδόν 29 τοις εκατό από τότε που αγόρασε το Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλανθρωπίες του ιδρύματος Μασκ
Το Ίδρυμα Μασκ έστειλε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς πέρυσι. Αυτά περιλάμβαναν ένα πακέτο 55 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ερευνητικό Νοσοκομείο Παίδων St Jude στο Μέμφις και 54 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα X Prize με το οποίο συνεργάστηκε ο Musk το 2021. Η φιλανθρωπική οργάνωση δώρισε επίσης 4 εκατομμύρια δολάρια στο Ινστιτούτο Future of Life που εστιάζει στη μείωση των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης και της βιοτεχνολογίας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης